آموزش توسعه ماژول جوملا از صفر

ماژول ها افزونه های سبک و انعطاف پذیر هستند. آنها برای قسمت های کوچک از صفحه وب استفاده می شوند که در اطراف کامپوننت اصلی آن صفحه قرار دارند. آنها به طور کلی نسبت به کامپوننت ها پیچیدگی کمتری دارند و می توانند در صفحات وب کامپوننت های مختلف قرار بگیرند.
می توانید نمونه های بسیاری از ماژول ها را در پوشه modules جوملا مشاهده کنید: به عنوان مثال ، منوها ، آخرین اخبار و فرم ورود.
این یک آموزش چند مرحله ای است که شما را در توسعه یک ماژول سایت جوملا راهنمایی می کند. این آموزش برای افرادی است که دانش کار در مورد PHP و JavaScript دارند ، اما هیچ تجربه ای در توسعه افزونه ها برای جوملا ندارند.
در طول راه شما با برخی از مفاهیم کلیدی جوملا آشنا می شوید.
گام های 1 تا 5 عملکرد اساسی را پوشش می دهد که در اکثر ماژول های جوملا وجود خواهد داشت. توصیه می کنیم همه این مراحل را بخوانید و کد آموزش را در وبسایت جوملایی خود امتحان کنید.
گام های 6 و فراتر از آن ، قابلیت های پیشرفته تری را پوشش می دهد ، که ممکن است در ابتدا بخواهید با آن سر و کله بزنید.
تمام کد در کتابچه راهنمای کاربر جوملا در دسترس است.
هدف از این مرحله اول این است که شما یک ماژول کارا داشته باشید که می توانید در سایت جوملایی خود مشاهده کنید.
در این مرحله اول ماژول به سادگی HTML را خروجی می کند
<h4>Hello</h4>
کد منبع همچنین در گام 1 mod_hello موجود است.
- توضیحات
- نوشته شده توسط: مسعود نیک صفت
- دسته: آموزش توسعه ماژول جوملا از صفر
- بازدید: 44
مطالعه بیشتر: گام اول - یک ماژول ساده
در این مرحله ما یک فایل tmpl را به ماژول اضافه می کنیم و مفهوم ویرایش قالب یا template overrides در جوملا را معرفی می کنیم.
template overrides در جوملا یک قابلیت قدرتمند برای شخصیسازی و تطبیق ظاهر سایت با نیازهای خاص است. این ویژگی به کاربران و توسعهدهندگان اجازه میدهد تا بدون تغییر در کد اصلی ماژول ها یا کامپوننتها، ظاهر آنها را تغییر دهند. در این روش، یک نسخه کپی از فایلهای چیدمان (layout) اصلی ایجاد میشود و در پوشه قالب قرار میگیرد. جوملا از این فایلهای کپی شده استفاده میکند تا ظاهر سایت را مطابق با طراحی دلخواه تغییر دهد.
- توضیحات
- نوشته شده توسط: مسعود نیک صفت
- دسته: آموزش توسعه ماژول جوملا از صفر
- بازدید: 13
مطالعه بیشتر: گام دوم - افزودن فایل قالب به ماژول
در ماژولهای جوملا، فایل helper.php نقش مهمی در پردازش دادهها و ارائه اطلاعات به خروجی ماژول دارد. این فایل معمولاً حاوی یک کلاس کمکی (helper class) است که وظیفه آن به دست آوردن دادههایی است که قرار است در خروجی ماژول نمایش داده شوند. در ادامه با کارکردهای فایل helper و نحوه استفاده اژ آن در ماژول جوملا آشنا می شوید.
- توضیحات
- نوشته شده توسط: مسعود نیک صفت
- دسته: آموزش توسعه ماژول جوملا از صفر
- بازدید: 25
مطالعه بیشتر: گام سوم - اضافه کردن فایل helper
افزودن فایل زبان به ماژول جوملا و یا ترجمه یک ماژول جوملا به زبان های مختلف کار راحتی است، ولی قبل از آن باید کدنویسی ماژول جوملا به نحوه باشد که از قابلیت چند زبانه بودن افزونه پشتیبانی کند. در این گام با نحوه افزودن پشتیبانی از فایل های زبان در ماژول جوملا آشنا خواهید شد.
- توضیحات
- نوشته شده توسط: مسعود نیک صفت
- دسته: آموزش توسعه ماژول جوملا از صفر
- بازدید: 15
مطالعه بیشتر: گام چهارم - افزودن فایل زبان به ماژول
تقریبا همه افزونه های جوملا دارای بخش تنظیمات یا پیکربندی ( configuration یا به اختصار config ) هستند. در بخش پیکربندی ماژول های جوملا شما می توانید منبع و نحوه نمایش اطاعات را مشخص کنید. مسلما پیکربندی های هر ماژول به ماژول دیگر بنابر عملکرد آن فرق دارد. در این مرحله یک پارامتر پیکربندی به ماژول mod_hello اضافه می کنیم که سطح هدر پیام خوشآمدگویی "سلام" را مشخص می کند. با کلیک بر روی ماژول در Content / Site Modules ، یک سرپرست قادر خواهد بود نوع هدر را بین H3 و H6 تنظیم کند.
- توضیحات
- نوشته شده توسط: مسعود نیک صفت
- دسته: آموزش توسعه ماژول جوملا از صفر
- بازدید: 16
مطالعه بیشتر: گام پنجم - اضافه کردن پیکربندی